Имало едно време един квартал, почти в центъра на София. Има го и сега.
Както на много други места, преди години в квартала имало къщи. После дошли други времена и трябвало все по-пълно да се задоволяват потребностите от жилища. Така съборили и вдигнали големи и сиви блокчета.
Подир това, освен дето пред почти всяка врата имало две шляпки отпред, се появили и пред входовете две дървета отпред. Някъде и повече. Обратно пропорционално на шляпките пред вратите. Дърветата започнали да растат и станали големи.
Ето някои от дървете от високо.
20

18
И поредното отсечено.
По някое време хората се научили да се крият под тях от летните жеги. Появили се пейки и график за ползването на пейките. Сутрин ги ползвали бабите, по обяд, та до тъмните часове майките и бабите, а вечер шумните компании, на принципа на пивницата.
7
Графикът бил особено осторожно охраняван за нарушителите на еснафското спокойствие. Най-често го нарушавали децата и затова бабите ги подлагали на строго и справедливо мъмрене и качествено окодкудячване.
Така си живеели хората шумно и сговорно, но дърветата започнали да сипят цветовете си над колите им. После листа. Случвало се и децата да се катерят по дърветата и да разсейват майките си от люпенето на снимки и разказите на сапунките и риалити форматите.
Не щеш ли един ден дошли едни хора от общината, за да проверят дали има опасно дръво. Проверили и го отсекли. После хората видели, че наистина дънерът му бил кух и затова било толкова наклонено.
Така хората продължили да си живеят, но бабите замислили пъклен план как да се разправят с нарушителите на спокойствието. Защото децата не спирали да се катерят по дърветата.
Понякога се стигало и до падания, които бабите, зорко наблюдаващи през прозорците вписвали в досиетата на съответните дървета. Така, когато досиетата били запълнени, бабите сформирали опълчение за отсичането на дърветата. Общината на драго сърце приела и одобрила досиетата и пратила хората с трионите. От своя страна пък хората с трионите били инструктирани да изпълняват всяко електорално желание.
Така започнало самиздадат оборудването с нов вид градски мебели.
13
Дърво което прилича на ваза, а се ползва като пепелник за фасове.
12
Дърво, подготвено да бъде инсталирано като масичка.
10
Дърво приготвено за огрев. /в страдата има ТЕЦ/
8
Дървета – табуретки.
9
Дърво – масичка и дърво – табуретка в комплект със стар кухненски шкаф.

Реших, че е добре да направя едно прет-а-порте.
Но само показвам например, а не давам за пример.
Няма да ви показвам пъновете на много дървета. Само на едно, за което ме боли сърцето още. Видно е, че дървото е абсолютно здраво. А досието му е фалшиво…
16 17 15
Междувременно децата си направиха вигвам от клони.
14
И така, на раздяла Ви предлагам ако имате някой стар юрган за изхвърляне да го донесете тук. Щото ние и юрганите си изхвърляме под дърветата.
19
Кученце, което си спи на юрганчето…но много скоро ще бъде напъдено от бабите.