Колко важно беше премиерът да стане член на Съюза на художниците.
Продуцирани от завистта журналисти спряха този премиероугоден опит на организацията. Затова днес, ще ядем скъп хляб.
Според Рашидов една скица на министър-председателя можела да стане ценна след време – като тези на Пикасо.

Сега – хлябът скъп, правосъдието с протекции и подсказки от МВР, а справедливостта с редовни вноски на когото трябва. Щяло да се мисли за доходите. Преди изборите.

Хлябът, като бизнес в България е около 1.1 млрд. лева оборот, каза наскоро Георги Попов, председател на Асоциацията за хлебопроизводителите и сладкарите. 65% от този пазар е в сивия сектор. Сивото да стане бяло беше препоръката. Как обаче това да стане без членство в СБХ?

Не е прилично да се твори все върху ресторантски салфетки.

В крайна сметка всеки заслужава…художниците си.

Докато новината беше топла, „Труд” успял да открие една от скиците на премиера и даже била анализирана. Всъщност си заслужава да се замислим над казаното от Иван Яхнаджиев : „…почти не съм виждал хора, които да рисуват винтове и гайки.”

Чак сега проумях, бъдещето ни е начертано. В скица. Ние сме винтове и гайки.

 Винтове или гайки – изборът на гледащият електорат

По този повод обаче се замислих, че четенето откровено ми вреди. Докато крайно субективно и несправедливо недоволствах от предоставения ми избор…между два гнили домата, се сетих за един прекрасен разказ. В него фантастът Робърт Шекли е описал  бъдещето на всички земни видове. В него на човека е отредена ролята на тласкача. Съмнявам се, че го е чел. Освен това има известна разлика между тласкането и навиването…

Инак според новинарската  хроника днес бяха навити служителите от деловодството да описват делата на уволнената съдийка Мирослава Тодорова. Изтекоха коментари, за междуличностна координация между шефа на Върховния административен съд и силовия министър Цветанов. Появиха се и хипотези, дали няма да има скоро разяснение на написаното в европейския доклад именно по повод уволнението на съдия Тодорова и механизмите, които карат правната машина да се движи по един твърде особен начин.

Протоколното навиване се появи под формата на закрито заседание в НС, за което депутати от различни цветове казваха различни неща за случилото се. Имам подозрението, че всякакви аналогии с начина на употреба на обувката от Никита Сергеевич Хрушчов са силно преувеличени. Да не говорим, че според различните медии, дали Хрушчов някога е чукал с обувка или не, е спорно.

Историята помни, че на обвинението, че СССР подтиска народите от Източна Европа е избухнал. В стилистиката на студената война, репортерите на“Ню Йорк таймс“ и „Вашингтон пост“ написват, че Хрушчов я използва обувката, като ударен инструмент.

Ако обаче трябва да изградим една хипотеза от името на гайките и винтовете, няма как да не се сетим и за летящите по пресконференции обувки. Тях поне фотолентата запечата.

Защо си оглеждам обувките ли? Защото специално проверих в огледалото – не съм винт, не съм и гайка. И никак нямам нужда някой да ми обяснява, че с бюджета за следватата година щяло да се мисли за доходите.

Advertisements