хейт

Производството и предлагането на предизборни диплянки е в разгара си. Спирките на метрото могат да дадат богата информация за партийните вложения и търсенето на агитационния мат`рял от хората.
Нямам навика да вземам по еко съображения подобни листовки и за разлика от партийните медийни изяви, тук  предлагащите всички звезди от небето са обозначени и това не предизвиква объркване. Защото политическата реклама не е обозначена. Което ни прави откровено пребиваващи в каменоделската ера…но това е друга тема.
Преди да вляза в метрото едно момиче ловко успя да ми пъхне в ръката едно мъничко листче. Досмеша ме, защото беше за психотест…за шофьори.
Е аз не съм шофьор, няма и да бъда. Замислих се обаче  за нуждата от психотестове.
Ако предложението беше за избиратели, щеше да е особено уместно. Но не беше.
После се замислих, че подобно ршение би било твърде елементарно. Може би на психотест трябва да се явят не избирателите, а предлагащите се за избиране. Това би бил един елегантен начин да се редуцира броя на овикващите телевизорите и пускащите децибелни димки.
Накрая се сетих за сцена от един филм.

Създават си пазар май. Ще чакам да започнат и айпади да започнат да предлагат…или поне електронен четец.  Само дето целият този панаирен PR  ще остане незапомнен и неоценен.
Който, каквото можа направи, за да се обърнем с гняв назад.
В най-добрите си години 1956-1966 в театъра, той подпомага и развива темата за презрението като допустима емоция на сцената на театъра, привеждайки доводи за пречистващата сила на лошото поведение и вкус. Всичко това казано с безпощадна правдивост и унищожителен арсенал от думи.

Той е…
Неговото име е…
160px-John_Osborne_by_Reginald_Gray

Advertisements