Обръщам се към гражданите, протестиращи в името на демократичните ценности, да не допускат повече провокации и да поставят ясна разграничителна линия между свободата и правото да изразяват позициите си и опитите за погазване на правовия ред, свободите на гражданите и върховенството на закона.

Апелирам МВР, изпълнителната власт, Прокуратурата и Столична община да предприемат всички законови действия и мерки, да защитят закона с цел нормално функциониране на държавата.

……..

Необходим е консенсус за намиране на изход от кризата, за възстановяване на държавността, справедливостта и развитието на България. Решени сме да търсим обществено съгласие и диалог за постигането на тези цели.

 /из обръщението на Орешарски/

Обръщам се и аз към Орешарски, все някой ще му доложи.
Започвам отзад напред.
Похвално е, че след 42 дни е чул за някакви граждани и някакви искания.
Похвално е и, че пише за консенсус.
Тук обаче похвалите свършват.
Предполагам, че за г-н Орешарски  не е тайна, че МВР е част от изпълнителната власт, чийто пък премиер е той в момента. Какви точно законови мерки трябва да предприеме т.н. изпълнителна власт трябва да предприеме, се надявам да знае, освен ако не пише до себе си. Ултиматумът, поставен пред Прокуратурата и Столичната община звучи съмнително, най-малкото, че ако търси диалог бих препоръчала да го потърси не в епистоларно-дидактична форма.
Без да броим, че дори Цацаров препоръча да се четат законите.
Категорично не разбирам как ние гражданите да не допускаме провокации.
Нали 42 дни се опитваме да го правим. Не искаме Певски, СИК и ВИС във властта. Напоследък имам сериозни забележки за онзи милиард, за който не се казва как ще бъде похарчен, но е ясно, че ще го плащаме ние.
Предполагам, че дограмата е звуконепроницаема, а за медии не му остава време.
В случаи на напрежение между гражданите и управлението  се пишат едни три плика.
Не писмо до него си.
П.П. Не, че очаквам отговор, обаче удобно ли е да попитам кой издаде заповед за объркването на митичния бял автобус с кораб, а хората вън, с море през което да премине?
писмо2

Advertisements