нов договор

Имам усещането, че днес е извършена някаква тиха медийна революция и събитията, които идват от властта са по сценарий на колегите от НЕ!НОВИНИТЕ.

Няма как инак неколцина ентусиазирани младежи да връчат ритуално на премиера малоумнохилядна подписка за нов обществен договор и кръгла маса на Орешарски.
Шествието  се събрало край Кристал, като при връчването уточнило, че тази подписка не е за подкрепа. Пък другата, в подкрепа на кабинета била 100 000. Всичко това в компанията на Мишо Шамара.
орешарски

мишо
Орешарски се оплакал, че „обществото не обсъждало прОграмни приоритети, а странични неща”.
А контра протестът в подкрепа на Орешарски, се разграничил от внесената подписка, защото било „извършено предателство”.
Като дете се чудех защо излизат вестници, в които се пишат глупости, горди чиновници ги носят парадно в джобовете си, а родителите ми открито имаха съмнения дори във верността на прогнозата за времето и програмата на телевизията.

станишев

Утре пък вероятно ще прочетем в този безсмислен формат и казаното от Станишев: Ако се дискутира темата за оставката на правителството, нормалното е да се чуят различните гледни точки на гражданското общество. Както и забележката му, че ГЕРБ олевял, а протестиращите търсели „по-скоро сблъсък, отколкото диалог” и че  е„недопустим опитът да се монополизира гражданското общество”,  каквото и да значи това.
йовчев

Не е възможно вътрешният министър днес да е казл това:

Маршрутът, по който мина белият автобус, извел депутати и министри от парламента преди седмица, е избран така, че да бъдат избегнати най-агресивните групи протестиращи.

А във Враца на среща с кмета Йовчев да е обяснил , че бъдещите му творчески планове включват МВР  да бори битовата престъпност с ловни дружинки от добровлоци.

кутев

Според Антон Кутев много от хората на Бузлуджа не били заснети на снимките от хеликоптер и от сателит, защото
„старците не издържат на жега и стоят обикновено по сенките“.

В тази жега не е лесно не само да си тиква, не е лесно и да си левак.

„Не само защото сме неграмотни….”,

както призна в близост до чинията една другарка.

В това време индийци снимат филм, за да рекламират България.

  Според   режисьора индийците не знаят точно къде се намира България,

„може би мислят, че е някъде в средата на Русия“.

При подобни събития е добре, че психология е най-желаната специалност в

Софийския университет

 

Advertisements