2

На първата снимка се вижда коментарът за  събития, с давност 45 години. Когато български танкове вземат участие в една своеобразна политическа окупация, породена от неотХодимостта , соц. лагерът да не загуби една своя територия. Формално наричана държава, както всички други в т.н. лагер.
1

На снимка 2 се виждат двама полицаи, които проверяват личните карти на „управляващите“ розовия танк. Част от т.н. проверка включваше „проверка на твърденията“, че паметникът е бил боядисан по-рано по метода звънене по телефона на шефа.
3

На снимка 3 се вижда операцията по почистване на паметника, платено традиционно от Форум „България – Русия“, чийто председател е Светлана Шаренкова. Забелязана край паметника късно вечерта вчера.

И въпросът е…къде живеят всички тези хора, били на едно и също място вчера

Първите, очевидно са чели и знаят, че е важно да се знае историята.

Вторите са очевидно принудени да обитават огледалния свят на закона. По формално-трудови съображения.

А на третата снимка е доказателството, че Шаренкова пере най-добре. По аналогия с книгата на Жак Сагела – Холивуд пере най-добре.
холивуд
Не може да сте забравили участието на Сагела в изборите в зората на демокрацията.

(ерепчетата

Президентът Желю Желев (1990 – 1997 г) няма ясен спомен кой е поканил Сагела първия път и има смътен спомен, че парите за помощта му са дошли от френските социалисти.

По-истинки са обаче размислите на Сагела с по-късна дата, в една друга книга

„От почтения Хавел до твърдия Враницки, от измамния наивник Желев до разглезеното татенце Папандреу, от надеждата Собчак до разочарованието Роман, аз споделих великата и скритата история на изборните кампании, които през последните години станаха свидетел на завладяването на Европа от идеята за демокрация. В други времена щях да бъда тщеславен, че съм бил зад кулисите на тези герои. Вместо да се правя на пристрастен рекламист или на дежурен политолог, аз предпочетох да се затворя в ролята на Тентен В страната на Съветите. Така през тези две години преживях повече, научих повече и най-вече се смях повече, отколкото за двадесет. Дано да е така и за вас.”

„В този свят, в който виждаме много кръв, луди крави, борсови спекулации, атентати ни трябват нови опорни точки. Вие влизате в Европа след нас и затова можете да ги измислите.”

По-принцип е редно обществото да прави своите оценки, но само ако има нормални правила за всичко.

У нас политическата реклама е в зоната на здрача, защото правилото е…няма правила

А определено липсата на правила си има свои автори. И едва ли се налага т.н. социолози да дойдат, за да стане ясно, че публиката не вика – Авторът, авторът по площадите.
Вика Оставка!. Без да броим „хореографията“ на принудата на корпорацията политика ООД.

То и да дойдат набедените за социолози, това няма да промени реалността

Защото пък по други неписани правила, тяхната самоличност е сведена до престорен нелегитимен гълъб…и още нещо….
…или до девиза – хем ти, хем аз.
И тук без да броим актуалната реалност по закриването на НЦИОМ.

Също със странни мотиви

Не, защото няма спорове за какво се харчат обществените средства, а заради мотивацията да бъдат впрегнати, като звено, отвъд рамките на правила и закон, като неясен субект, да „дава” аргументи за ползата от депутатската законодателна дейност.

миков

„Сега, когато има достатъчно социологически агенции, не е необходимо да има официозна такава. НЦИОМ няма място в парламента“

Народното събрание трябва да има не социологически център, а звено, което да оценява ефекта от изработваното законодателство и „да светва червената лампа“, когато един закон не дава очакваните последици.

…каквото и да значи това…

прокуратурата
И така, в зоната на здрача се оказват правилата за политическата реклама, оценката на общественото мнение.
Ако добавим и позабравеното вече риалити на прокуратурата и особеното мълчание, в което изпадна след това, можем да заключим, че институциите живеят в Огледалния свят. Кой е Шапкаря и кой провежда провежда чаени партита тогава?

шапкарят
Защото това не са едни други чаени партита, а откровена подмяна на случващото се.
В частност, това се вижда и на кадрите, на които прилича заглавието…

Шаренкова пере най-добре

Историята пере.
Ама чия история…
Цък върху бутончето долу, за да видите филмчето на Иво Никодимов.

10825play

Advertisements