разбойническо дело

Не било тема затварянето на търговските вериги през почивните дни.
Нека безсмислието да продължи, рече авторът ден по-късно в телевизора.

На фона на вчерашната пушилка, вдигната от  коментари по темата се планираха и проведоха няколко назначения

От една страна медиите не могат да не съобщават новините, но от друга подобен вид „новини” са си откровена подмяна на дневния ред на медиите и хората.
Към клишето за мътната вода спокойно можем да добавим това за форумната пушилка, която прави възможни нЕкои назначения.
Докато други напират да махат хора, а не заграждения…с досие в джоба.

Днес ще се довърши още едно правоверно дело. Ще бъде уволнен шефът на архивите, който започна да ги цифровизира и показва на хората, за да бъде назначен един чичо, който ги е прочиствал.
По схемата на замяната на малката и голямата истина от времето на Тато.

Как ще стане е описано в една книга отдавна

Книгата е  антиутопия.
Авторът  е Оруел.
Вече чувам описания в нея Новговор


Изкуствен език със силно ограничена лексика и опростена граматика. Езикът е постоянно моделиран от управляващата тоталитарна организация „Партията“, която цели да премахне всякакво инакомислие, престъпмисъл у хората чрез премахването на самите думи и фрази за свобода, бунт и т.н.

Шефът на архива на МВР Иван Комитски ще е новият директор на Държавната агенция „Архиви“. Решението ще бъде взето от кабинета на редовното му заседание в сряда, съобщи правителствената информационна служба.

Към архивните документи не трябва хъс, а постоянство и упоритост. И исторически поглед, а не нагласа за сензационност.
….
В голямата си част докладите и доносите в досиетата са плод на субективна преценка. Получават се изкривявания, които са далеч от обективността“ Например за майка на мой много близък приятел бяха докладвали и в досието си, тя е описана като лека жена. А аз я познавам лично и знам, че тя цял живот живя без съпруг и отглеждаше децата си сама. В моите очи е героиня, в нечии други – пълна противоположност.

Мартин Иванов, който ще бъде уволнен стана председател на агенцията през март 2011 г, дигитализира и прави видими за хората в интернет част от протоколите и решенията на Политбюро на ЦК на БКП, както и полицейското досие на Тодор Живков от преди 1944 г.Негова е и идеята за Музей на комунизма. Затова ще бъде сменен.
За да бъде защитена малката истина за една майка, неправилно описана. По – скоро за  други, също неправилно описани. И следите не трябва да остават, а да се заличават.

Изобщо, „социализъма е едно недоносче”, затова строим олигархизЪма
Ето как…с известно закъснение ще се случи със средствата на „митинговата демокрация“
реч`

Кой е Тодор Живков, ще се изненадате да се запознаете с него…

кой се страхува`

Така че, драги зрители, започвайте да мислите „правилно“ и да пишете на автора, качил това видео. Защото очевидно той работи в невидимия личен състав на олигархизЪма, от които ще зависи живота ви…
Дейвид Линч няма да дойде, затова на него не му пишете.
Фактите ще стават, като совите.
Няма да бъдат това, което са.
И пестете тока, вървим към връщане към стари спомени.

П.П. Това е един кратък прочит.
Пропуснах да напомня колко пъти известният с агентурното име Димитър протестира в ефир срещу начина на работа на Мартин Иванов.
Защото е подробност.
Пропуснах и още много качено в мрежите за видеосподеляне, една от които напоследък купи човек с агентурно име Резиденция…

Нищо не пречи “неправилното” да бъде прочистено, но това е хипотеза. Дори да не бъде прочистено, каченото няма как да е достоверно.
Ако се заровите, ще останете изумени колко “правилно” съдържание е качено.

Advertisements