Макаронено руло с праз и пресен доматен сок
Ето как изглежда на картинка и какво произведохмеме у дома.
9

Продукти

2 едрички праза
85 гр. макарони
1 с.л. зехтин екстра върджин
225 грама отцедена извара
55 грама прясно настърган пармезан
3 яйца и една филия мек зърнен хляб
2 ч.л. английска горчица
1/4 ч.л. настъргано индийско орехче, сол и черен пипер

За начало пише да включим фурната на 180 градуса.
После захващаме праза.
Трябва да се отделят внимателно 6 външи листа, които се бланшират.
18

Останалият праз се нарязва на кръгчета.
17

Във водата, в която бланширахме праза, след като заври слагаме макароните.
В това време задушаваме останалия праз, докато изври всичката течност.
Захващаме се със свързващото пюре.
Тряват ни 225 грама отцедена извара.
55 грама сирене пармезан.
3 яйца
1 филия мек, зърнен хляб
2 ч.л. английска горчица
1/4 индийско орехче, сол черен пипер
Пасираме
5

1212
Сместа трябва да стане съвсем гладка и кремообразна.
След това към нея прибавяме макароните и добре разбъркваме.
Намазваме формата за печене с масло и покриваме с листата праз стените.
15

Внимателно сипваме сместа във формичката.
Поставяме я в тава и я покриваме с фолио.
2

Сипваме вода и печем 1 час във фурната.

Сега се захващаме със соса.
Трябват ни:
1 с.л. зехтин
2 пресовани скилидки чесън
500 гр. домати, накълцани на дребно
1 с.л. бял винен оцет и 1 ч.л. захар
6 листа пресен босилек или листа спанак
16

Загряваме зехтина и първо пускаме чесъна за няколко секунди.
После прибавяме доматите, босилека, оцета и захарта и разбъркваме.
Похлуваме касеролата и оставяме да ври 10 минути.
После правим фино пюре.
14

Когато рулото се опече го оставяме да почине 10 минути, преди да го нарежем.
Като го извадя  от фурната, ще снимам.
СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ

Докато сервирах имаше необичайна нервност, поради забавянето за снимане.

Като сервирахме настана тишина.

После чиниите бързо се изпразниха.946