малинки

В добрите традиции на моркова, тази седмица за храбрите труженици на фронта на медийното лъскане на имидж, реших да връча една голяма награда и една поощрителна.
И победителите тази седмица са…
Любица Кулезич и стажантите на Труд.
Стажантите причакваха за посетители пред дома на Бойко Борисов, за за гадаят за бъдещия кабинет.
Като народен човек, Бойко ги изведе на посещение в манастир. Лично шофираше и целеше всички дупки по пътя. Когато изненадващо звънна бабата на стажантката по телефона, поиска да говори с нея. Защото внучката пушела и дали бабата знаела. После това интервю излезе в жанра народняшка репортерство.
За този жизнеутвърждаващ труд стажантите получават малеби с малини.
малеби
Люба Кулезич пък лично отиде при врачка, която гледа на яйце. Репортажът беше покъртителен в традициите на Туин Пикс. Рубриката е гадателска публицистика по български.
Звучи музика тревожна и енигматична…
Представете си жена, с несресана и особено мазна коса. Облечена в червено розовата гама. Докато реди някакви несвързани думички, помагайки си активно с ръце, камерата обхожда стаята, пълна с икони. Масата е застлана с вестници и в метална купичка има едно счупено сурово яйце.
За достоверност има и посетителка, която иска да има дете, но няма. Баячката обещава след месец бебето да стане и сръчно се захваща с лечението. А лечението се състои в старателно сгъване на вестник Стандарт и повиването му в кърпа.Следва здраво завързване и жената да легне на кушетката, за да и бъде поставена тази превръзка.
Ненадейно Люба, със здрав репортерски рефлекс иска да бъде счупено яйцето на Бойко, за да стане ясно ще има ли кабинет.
Речено – сторено.
Баячката каза, че ще го бъде кабинета, дето Бойко го реди.
Само не стана ясно Борисов дали е бил превързан след това. Баячката обаче уточни, че никога не е „работила“ с Работническо дело. Някога е ползвала Труд.
И тази седмица сладкото от малини отива при Кулезич.

сладко от малини

По света веднъж годишно се връчват малинки за лош вкус в киното.
Изглеждат ето така.
златната малинка
У нас има материал за седмични поощрения. Може да се помисли за комбинация на малинките с гинко билоба.
Малинките са полезни. Затова често се употребяват от фармите – производители на сиропи за кашлица и средства за болка и висока температура.
В народния епос листа от малини лекували сутрешно гадене при бременност и срещу помятане.
Малините имат противодиарично действие, чаят от тях се използвал за промивки на устата и гаргара.
Наслука и дерзайте!
И наздраве с един безалкохолен коктейл от малинки.
коктейл от малини
П.П. Не знам какво да кажа за сутрешното разказване на вицове, затова за вицове не присъждам награда.
Ива Николова разказа един виц в неделя… едно гардже казало на майка си: в гнездото ни е голяма свинщина, да го сменим. А майката отвърнала, че със семейните навици всяко гнездо ще стане такова. Само не разбрах от името на майката или на гарджето го разказа. Определено има лично участие и освен това и тя преподава…

Advertisements