люти
Пускаме си разни клипчета из мрежата, тиражираме ги и отговор какво точно правим – нямаме.
Превърнали сме се в една голяма лична драма. Може и да не помните, но имаше по едно време един такъв вестник. Има го и още в интереДа, единственият вестник, който се прави само по писма на читателите под формата на изповеди.
За жалост сме се превърнали в търговци на без/отговорност в мрежата и си мислим, че по този начин изпълняваме гражданския си нагон. Защото това е нагон, далеч от всяка мисъл или усещане за отговорност.
Припомням, че и Народния съд това е правил, тричленките по улиците това са правили, а в медиите са произнасяли същите присъди.
Властите са наемали хора, за да докладват какви вицове се разказват, кой си е купил долари, за да вземе яйце от Кореком и други такива национално отговорни дейности.
Някои даже поискаха заличаване на подлостите, които са вършели някога в закон.
***
Те ни ги пускат, ние ги хващаме
и ги тиражираме.

И всякой тук сам си е медия.

***
Някои видеа ги пускат адвокатите, за да могат после да ги оспорват в съда.
От нас се очаква, като не знаем къде да идем, да дойдем на себе си. Дали това не е само една оптимистична теория за българския морал, #КОЙ да ти каже.
Верижката дела-отговорност, която е важна за всяко общество е тотално скъсана.
Лицемерието с клипчетата дето изтичат е стар национален навик за насочване на парата през свирката и после всичко да си продължи по нашенски.

Къде сме ние ли

Точно  върху кутийката от табличката с абсурдното нещастстие на хората, дето вечно се оправдават, че нищо не зависи от тях.
Пак сме тук и пак сме си същите, нищо, че се правим на други.
Станали сме продоволствени двойници на себе си, помните ли филма?

Мии, к`во да направя – пуснаха чушки...

Та така и ние…

Миии, к`во да направим – пуснаха клипове…

– Вече не се казва да построим кочина, вече се казва да реализираме кочина! Цитатът е от 1984 година и филма „Опасен чар”.
Не е живот като на кино.
Нещо друго е и всички съучастваме.
Какво точно си мислят жените, на които предстои да дадат живот в момента например, какво точно си мислят родилите вече, които нямат обяснение за реакциите на децата си, какво точно си мислим тези, които четем призивите за мъст?! Какво си мислят родителите на бебето…тези въпрости е добре да си задаваме преди тиражирането на клипчетата.

Пускам клип

Тази продукция се излъчи със съдействието на медиите, които без критично мислещите хора няма как да бъдат медии.
Със съдействите на всички БЕЗОТГОВОРНО споделящи клипчета, които изтичат от отходния канал на онези с власт и/или пари и осигуряват бягството от отговорност за делата и документите си.

Ако не сте чули, с парите Ви се тупаме по косматите гърди с възгласа Булгар! Редактираме думички в декларации по целесъобразност, официално четем геноцид, но е написано масово изтребление.
От време на време Европейският съд пуска решения, че монополите и олигарсите не са от полза за обществото, ама ние сме заети с чушките.
Кога ще пуснат мисли или нагон за почтеност нямам данни.
Ако науча, веднага ще Ви известя…

Апчих!
На магнолия!
П.П. Поякога пускат чушки, понякога те са люти.
Слушайте внимателно какво пускат, лютите на Радой отдавна са пуснати.
люти 3

Advertisements